Voksbehandling

Voksbehandling og hårfjerning til hjemmebrug:

Veet EasyWax voksbehandlingHAIR hårfjerningVeet warm wax

køb herkøb herkøb her

Flere og flere kvinder bruger i dag hårfjerningsmidler, hvor den almindelige barbering ikke rækker. Ved voksbehandling ses ofte et længerevarende og bedre resultat. Behandlingen giver en tættere hårfjerning og blødere hud, da hårrødderne også trækkes med ud, og der dannes dermed ikke kløende stubbe, som ved barbering.

Før voksbehandlingen

For at opnå det bedst mulige resultat inden for hårfjerning, er der nogle forholdsregler, der skal følges. Først og fremmest skal man sikre, at man kan tåle den type voks, der bliver brugt. Dette kan for eksempel gøres ved at smøre voks på et lille område, der ikke ses tydeligt. Nogle personer er allergisk overfor varm voks, og det er derfor vigtigt altid at teste voksen inden brug. Det er også vigtigt, at bruge voksen til det område, det er bestemt til. Hvis voksen for eksempel ikke henvender sig til de intime områder, må den selvfølgelig ikke bruges der. Køb derfor altid voks af en god kvalitet, så den kan bruges over hele kroppen, også på de mest følsomme områder som bikinilinjen, ansigtet og armhulerne.

Inden man går i gang med behandlingen, skal man undgå at bade eller fugte huden, da hårene dermed vil absorbere vandet og blive bløde. Når håret er blødt, er det meget glat, og voksen kan derfor have svært ved at klistre sig fast til de enkelte hårstrå. Blødt og fint hår er derfor også mere besværligt at fjerne med voks, end tykt og kraftigt hår. For at voksbehandlingen skal have den bedst mulige effekt, skal voksen kunne få fat på hårene. Derfor skal hårene minimum være ½ cm lange. Hvis de ikke er det, må man vente til hårene er groet ud til den rette længde.


Selve voksbehandlingen

Ved behandlingens start, er det vigtigt at vaske huden med en fugtig klud, og derefter tørre godt efter, så området ikke er vådt. Der må ikke være fedtstoffer som olie eller fugtighedscreme på huden inden start, da det modvirker voksen i, at få fat i hårstråene. Huden skal være helt ren og tør, for at voksen kan tage ordentligt fat og give det bedste resultat.

Derefter skal voksen opvarmes forsigtigt til den rette temperatur. Konsistensen skal være blød, og må ikke være vandig eller klumpet. Påfør voksen i et tyndt lag på området, der ønskes at fjernes hår på. Voksen skal påføres i samme retning, som hårene ligger, ellers klistrer hårene sig sammen. Derefter trækker man bagud i et hurtigt ryk, og det er vigtigt at man gør det tæt ind mod huden. Man må derfor hverken trække udad, opad eller fremad, men træk tilbage modsat den retning voksen blev påført. Hvis ikke alle hårene er fjernet, kan voksen smøres på igen, og processen gentages.

Efter voksbehandlingen

Sørg for, at fjerne det overskydende voks efter behandlingen. Dette kan gøres med et håndklæde eller en klud fugtet med varmt vand. Efter voksbehandlingen oplever nogle problemer med irriteret hud og indgroede hår. Dette kan let undgås ved at gå i løst tøj, så der ikke er noget der kræsser eller gnider ind mod huden.

Det mest beroligende tøj er bommuldstøj, og undgå helst syntetiske stoffer. Der kan med nød også bruges en creme eller aftershave med bakteriedræbende ingredienser i. Et til to døgn efter behandlingen kan man eksfoliere huden, så døde hudceller fjernes og indgroede hår dermed undgås.

Skriv et svar