Myggestik

Anbefaltet produkter til behandling og forebyggelse af myggestik:

SkinOcareMyggesprayMyggestik healerGift sugerenAutan plus mod myggestik

køb herkøb herkøb herkøb herkøb her

myggestik

I takt med, at sommeren kommer, dagene bliver længere og aftenerne varmere, kender alle vidst til det med, at få et myggestik, eller tit og ofte flere af slagsen. Men hvorfor er det, at et myggestik, klør, hvorfor er der nogle mennesker som hæver rigtig meget op i området omkring myggestikket og kan man egentligt spise noget eller generelt gøre noget selv så man kan slippe for at blive offer for alt for mange af disse myggestik.

Hvorfor klør et myggestik ?

Når en myg stikket hul i huden er det for, at suge vores blod op. Når myggen stikker hul i huden, sprøjter den samtidig noget af sit spyt ind på det sted, der er stukket hul. Dette spyt forhindrer vores blod i, at størkne, så myggen kan suge alt det blod op den overhovedet kan rumme. Det er dette spyt som gør, at det begynder, at klø og det hos nogen bliver rødt og hævet. Myggens spyt indeholder enzymer, og det er disse enzymer som vores krop reagere på, men vores kroppe reagere dog meget forskelligt på det.

Om man er allergisk overfor disse enzymer finder man først ud af, hvis man bliver udsat for disse enzymer. Men det er dog meget få som har en meget voldsom reaktion på myggestik.

Hvordan undgår man at få myggestik?

Det er endnu ikke blevet bevidst om man kan spise noget, som vil kunne holde myg væk og derved sikre sig en myggestik fri hud. De bedste råd til, at undgå de frygtede myggestik er dog, at sørge for, at have tøj på som dækker huden, gerne noget som ikke er alt for tyndt eller stort, eftersom, at myggen godt kan stikke igennem det tynde stof, eller flyve ind under en stor trøje, og man derved er udsat for, at få erhvervet sig myggestik. Myggebalsam eller lign. er udemærkede, og man kan derved formindske chancen for, at blive stukket og få sig myggestik i et vidst omfang.


Hvis man i forbindelse med myggestik er meget plaget af, at det klør bagefter og ingen af de produkter man kan købe virker, kan det være en god idé, at tænke over, om man mon slog myggen ihjel i mens den sad på armen. Det kan lyde lidt underligt, men det er faktisk en god idé, at lade myggen sidde indtil den er færdig med, at suge blod og flyve væk igen. Forklaringen er, at noget af det giftstof som får det til, at klø noget så frygteligt bagefter bliver suget med ud, sammen med vores blod igen, og man kan derved være så heldig, at det ikke klør bagefter. Men hvis man forstyrre myggen eller slår den ihjel inden den er færdig med, at suge blodet, så når den ikke, at suge noget af det gift stof med ud igen, og så er det, at chancen for, at myggestikket kommer til, at klø rigtig meget bagefter, er rigtig stor.

Hvis man gerne vil undgå, at tiltrække sig en mygs opmærksomhed kan det være en god idé, at undgå, at svede eller i hvert fald sørge for, at få vasket sig godt med det samme man begynder, at svede eftersom at myggen blandt andet bliver tiltrukket af bestemte lugt, og et menneskes sved er en af disse lugte som tiltrækker myggen.

Høje lyde til at skræmme myg ?

Har du hørt at højfrekvens lyde skulle skræmme myggene væk, så må du desværre tro om igen. Der findes ingen videnskabelige beviser for at høje frekvenser (angiveligt 15HZ) skulle have nogen effekt imod myg. Det kan derfor ikke anbefales at bruge penge APPS til smartfones eller produkter til stikkontakterne som sælges og markedsføres som myggeskræmmere. BBC har også skrevet en artikel hvor de går i dybden med netop denne myte – Læs artiklen på BBC her

Skriv et svar