Laserbehandling

Hvad er laserbehandling

En laserbehandling består af en lang række kontinuerlige eller pulserende lysstråler, der rammer huden og kan gavne på mange forskellige hudproblemer. Blandt andet kan laserbehandling bruges til at fjerne øjensygdomme, reducere eller helt fjerne uønsket hårvækst, fjerne tatoveringer, modermærker, pigmentfejl og arvæv, reducere rynker og andre hudforandringer samt have gavnlige effekter i forbindelse med bekæmpelse af akne.

Før laserbehandling

Før alle former for laserbehandlinger begyndes, skal der altid konsulteres med en hudlæge eller med klinikken, man har valgt at få behandlingen hos. Grunden til dette er, at alle har forskellige hudtyper og der er derfor stor forskel i, hvor skarpe laserstråler hver person kan tåle, at blive udsat for. Der er mange former for behandlinger og det er derfor vigtigt, at finde den bedste metode i fællesskab med klinikken. Derudover er det vigtigt at drøfte eventuelle bivirkninger af laserbehandlingen, da der kan opstå komplikationer, hvis man for eksempel tidligere har haft sygdomme eller fået andre behandlinger. De fleste laserbehandlinger skal foretages på forholdsvis lys hud, og virker ikke optimalt på solbrændt eller skadet hud.


Laserbehandling mod akne

Ved laserbehandling af akne, sker der en absorption af lyset i de små blodkar i det yderste lag hud. Herved sænkes produktionen af talg, da blodforsyningen til læderhuden formindskes. Talgkirtlerne lever ikke optimalt, når der ikke transporteres blod ud til dem, og de udryddes derfor langsomt. En anden reaktion er, hvor lyset absorberes i bakteriernes affaldsstof, der lever i talgkirtlerne yderst på huden. På den måde reduceres bakteriedannelsen, og denne metode vil derfor være effektiv hvis man har infektioner i talgkirtlerne.

Laserbehandling mod arvæv

En anden meget populær laserbehandling er til reducering af arvæv og strækmærker. Arene i huden kan både være mørke, røde eller helt uden farvepigment. Arrene kan både ligge i overhuden som overfladiske ar, hvilket ofte ses som en eftervirkning af akne. Ar kan dog også ligge dybt i huden, hvis man for eksempel har været ude for en ulykke eller hvis der er tale om kradsnings-ar, der er meget skarpe og dybe. Hvis arrene er røde, er det ofte fordi der er sprængte blodkar i det øverste lag hud. Her bruges en type laser, hvor lysstrålerne lukker blodkarrene og fjerner den rødlige farve i huden. Hvis arrene er mørke, er der ofte tale om en infektion, og her skal der skarpere laserlys til, der kan lave ny pigment og fjerne den mørke farve i overhuden.

Laserbehandling mod rynker

Laserbehandling er også yderst gavnlig i forbindelse med fjernelse af rynker. Hudens elasticitet svinder ind gennem årene, og i nogle tilfælde kan der være brug for at stramme huden op. Her er laser et godt alternativ, hvis man ikke vil have lavet et decideret ansigtsløft. Her er en CO2-laser meget effektiv, da den fjerner de yderst hudceller, så nye celler kan blive dannet. Huden udglattes og de gamle kollagenceller strammes op. Ved denne behandling, ses der tydelige resultater umiddelbart lige efter behandlingen.

Andre laserbehandlinger

Ved øvrige laserbehandlinger ses den fulde effekt af behandlingen omkring efter 3 måneder. Grunden til dette er, at huden skal nå at restituere og danne nye og friske hudceller. Laserbehandlingerne skal oftest ske hver 3. uge, og kræver omkring 5 til 6 behandlinger.

Skriv et svar