Hårtab | Behandling af hårtab | Undgå hårtab | Information om hårtab

Produkter mod hårtab:

Hårtab | Normal hårvækst

Ved normal hårvækst vokser håret cirka 1 cm om måneden og man taber omtrent 100 hår om dagen.

Hårtab

Hårtab (alopeci) rammer både mænd og kvinder i alle aldre og påvirker ofte deres livskvalitet negativt. Androgen alopeci, som er den dominerende årsag til hårtab, fører oftest til tab af hår ved tindinger og fortil hos mænd, og udtynder håret generelt hos kvinder.
75 procent mænd og 25 procent af kvinderne rammes af Androgen Alopeci med forskellig sværhedsgrad. Hos 5 procent af disse starter hårtabet allerede før 20 års alderen.

Typer og grunde

Hårtab defineres som ardannende og ikke ardannende. Den ardannende er meget sjælden og skyldes oftest skade på huden eller en hudlidelse, som derfor betyder permanent tab af hårfollikler.
Derudover er der forskelligt medicin, som kan forårsage hårtab samt kroniske infektioner og sygdomme i de indre organer er også syndere til tab af hår. Ældre kan også lide af hårtab grundet deres høje alder.


Kvinder kan opleve hårtab i forskellige faser af deres liv og en hel del kvinder vil opleve det. Ved graviditet, ved at stoppe med at tage p-piller, efter fødsel, i puberteten eller ved diverse sygdomme såsom polycystisk ovariesyndrom kan føre til hårtab. Derudover kan det også ske ved diverse behandlinger af håret, såsom blegning, farvning, permanent. Det kan også ske efter brug af et glattejern eller lignende samt ved meget stramt tilbageredt hår. Her skal årsagen til hårtabet stoppes og det gør som regel, at håret vokser normalt igen.

Man kan desuden lide af forskellige former for vitaminmangel, som kan medføre hårtab, for eksempel jern, magnesium, vitamin A og B, zink og også proteinmangel kan føre til tab af håret. Man kan også få for meget vitamin A, som fører til tab af hår og derudover ved forskellige former for forgiftning kan det være en konsekvens.
Til sidst kan også syfilis i et senere stadie give noget hårtab, samt ekstrem diæt. Hårtab er desuden også arveligt.

Behandling

Der er forskellige former for behandling, alt efter årsagen til hårtabet. Oftest vokser det ud igen, som regel indenfor 6-18 måneder, men det er vigtigt at henvende sig til sin læge først, så det kan blive undersøgt.

Skriv et svar