Graviditetstest

Anbefalet graviditetstests:

Accutest graviditetstestGraviditetstest stav Accutest

køb herkøb her

Gravid

Hvad er en graviditetstest ?

En graviditetstest er en test til dig som måske har en mistanke om, at du muligvis er blevet gravid, men som ikke er sikker og som måske ikke har planlagt dette. Hvis ikke man har benyttet sig af sådanne test før er der mange spørgsmål som kan dukke op. Kan man bare tage en graviditetstest eller skal man vente? I så fald hvornår er det optimalt at benytte sig af en graviditets test, og er der nogle tegn man kan være opmærksomme på? Og hvor sikker er en sådan graviditetstest egentligt?

Hvornår det er optimalt, at benytte sig af en graviditetstest er nok et spørgsmål, som man tænker over. De fleste vil have lyst til, at tage en graviditetstest med det samme de får mistanke om en graviditet, om den er ønsket eller ej. Men problemet med det er, at hvis en sådan test tages alt for tidligt, vil resultatet af testen give et unøjagtigt, uklart eller direkte forkert resultat og kan derved i sidste ende ikke bruges til noget.

Hvornår kan man tage en graviditetstest ?

Det mere simple svar på hvornår man bør benytte sig af en graviditetstest for, at få at få et mere præcist resultat er, at man tidligst bør tage en test på den dag hvor man normalt ville skulle have haft sin menstruation. Tager man testen tidligere end denne dag, er det, at man kan risikere, at resultatet ikke bliver det korrekte resultat.

Hvis man gerne vil have det bedste grundlag for, at få et korrekt resultat bør man dog vente med, at tage testen til 3-6 dage senere, altså vente nogle dage efter den dag hvor man havde forventet at få sin menstruation. Man kan også regne dagen hvor det vil være optimalt at tage sådan en test ud, på en anden måde, nemlig ved, at tage testen 14 dage efter ægløsning, dette er nemlig denne dag hvor man normalt ville kunne forvente sin menstruation og det er derved tidligst den dag man kan tage testen – men det er som sagt, med god grund, en god idé at vente nogle dage og derved sikre sig et mere sikkert resultat.

Hvornår på døgnet kan man tage en graviditetstest ?

Hvis man også undre sig over om der er et tidspunkt på dagen som er bedre end andre, at tage testen vil det være optimalt at tage testen fra morgenstunden, eftersom morgenurin er langt mere koncentreret end på resten af døgnet, og eftersom, at en graviditetstest virker på den måde, at det søger efter niveauet på et bestemt hormon som man begynder, at producere når man er gravid, vil det med fordel betale sig, at benytte sig af testen fra morgenstunden af, da koncentrationen gør det lettere for testen at regne ud om dette hormon er til stede.

Hvilken graviditetstest er bedst ?

Det findes mange forskellige former for graviditetstest på markedet, både små strips, til de mere elektroniske, men hvis blot man sørger for, at benytte sig af testen på det mest optimale tidspunkt, som beskrevet, skulle testen gerne vise et korrekt resultat. Dog skal man huske på, at en graviditetstest ikke er 100 % pålidelig, men er dog som regel omkring 98 % pålidelige, så man kan derved godt tage svaret fra testen som et udgangspunkt, men det er dog vigtigt, at blive undersøgt hos en læge, hvis man mistænker, at man er gravid, selv om testen sagde negativ.

Du kan i toppen af denne artikel finde 2 forskellige typer af graviditetstests som kan bestilles online (stips og stav).

Skriv et svar