Brystoperation

Kort om brystoperationer:

Brystoperationer er i dagens Danmark et af de hastigst voksende indgreb inden for plastikkirurgi. De senere år har været en del mediedebat og omtale omkring brystoperationer, da størstedelen af indgrebene har været forbundet med kosmetiske årsager. Det laves dog også indgreb af helbredsmæssige årsager.

Der er årligt omkring 3000 kvinder i Danmark der får udført en brystoperation.

Der findes grundlæggende 3 forskellige typer af brystoperationer: forstørrende, reducerende og løftende.

Brystidealer:

Mange kvinder anser brysterne som en stor del af deres kvindelighed. Gennem tiden har idealerne for kvindebrystet ændret sig, specielt hvad angår størrelse. Uanset størrelse eller form har kvindebrystet altid tiltrukket meget opmærksomhed. Den opmærksomhed der tilskrives kvindebrystet er en af grundene til de mange brystoperationer der foretages.

Medier og mode er med til at danne et sløret verdensbillede af hvordan “gennemsnitsbrystet” ser ud, da vi dagligt bliver påmindet om det “perfekte” kvindeideal gennem blade og tv. Modeller og stjerner danner det verdensbillede som mange kvinder identificerer sig med.

En af grundene til at der foretages flere operationer af kosmetisk karakter skyldtes, at operationen er blevet nemmere tilgængelig, samt prismæssig overkommelig. At få udført en kosmetisk operation er i dag mere socialt accepteret end for bare 10 år siden, hvilket også bidrager til den øget interesse.

På viunge.dk kan du læse facts om kvindebrystet i artiklen Facts om bryster


Hvem kan få en brystoperation ?

Ifølge dansk lovgivning kan alle, som er fyldt 18 år få foretaget kosmetiske indgreb. Aldersgrænsen på 18 år er sat på baggrund af undersøgelser, som viser at kroppen tidligst er færdigudviklet i en alder af 18-20 år.

Hvilke komplikationer kan jeg få ved en brystoperation?

Den hyppigste komplikation i forbindelse med en brystoperation er en kapseldannelse, hvilket vil sige, at bindevæv trækker sig sammen om implantatet og størkner. Dette kan være smertefuldt og give brystet unaturligt udseende.
Andre komplikationer kan være ar, infektioner, ujævnheder og nedsat følelse i brystet.

Hvor bliver et brystimplantat sat ind henne ?

Brystimplantater bliver i langt de fleste tilfælde implementeret enten ved brystvorten, armhulen eller via et snit under brystet. I alle tilfælde fastsættes implantatet under brystkirtlen eller musklen.

Læs evt. mere om hvordan selve operationen udføres på sundhedsguiden i artiklen brystoperation

Hvad koster en normal brystoperation ?

Priser på brystoperationer kan ligge i alle prislejer, og variere fra kirurg til kirurg. Mange tager udenlands for at få foretaget brystoperationerne, da priser ofte vil være lavere end i Danmark.

På mylooks.dk er der en yderst anvendelig guide til hvordan du finder priserne for hver enkelt type af plastikoperation fordelt pr. klinik. Du kan klikke dig igennem pris og kontakt guiden her

Skriv et svar